Teknologia
07.11.2021 //
Teksti:
Vaula Aunola
//
Kuva:
Veikko Somerpuro

Länsisataman uuteen parkkitaloon voi varata paikan ennakkoon – myös sähköauton lataus onnistuu laivamatkan aikana

Keväällä Länsisatamaan avattiin uusi moderni 730 pysäköintipaikan Satamaparkkitalo, joka palvelee laivamatkustajien lisäksi yrityksiä ja muita alueella vierailevia.

Enää parkkipaikan löytymisestä ei tarvitse stressata. Satamaparkkitaloon voi varata pysäköintipaikan ennakkoon uudella, palkitulla satamaparkki.fi-sovelluksella. Näin varattu pysäköinti on myös edullisempaa kuin paikan päältä ostettuna.

Satamaparkkitalossa on myös tavallista leveämpiä premium-pysäköintipaikkoja. Niiden suunnittelussa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä ja erityisryhmiä.

Länsisatama premium-parkki

Ne sijaitsevat alimmassa kerroksessa, vain minuuttien matkan päässä laivaterminaalien lähtöporteilta. Ennakkoon varattuun premium-paikoitukseen sisältyy myös mahdollisuus ladata sähköauto veloituksetta uusiutuvalla energialla. Latauspisteet on toimittanut julkisen kilpailutuksen voittanut energiayhtiö Helen.

– Satamaparkkitalo on saanut käyttäjiltä kiitosta helppoudesta, ja uudet sähkö- ja hybridiautojen latauspisteet olivat luonnollinen lisä moderniin pysäköintikokemukseen. Mikäli tarve latauspisteille kasvaa, niitä on mahdollista vielä lisätä, palvelukehityksen tiiminvetäjä Marika Pauli toteaa.