Kumppanit
02.12.2022 //
Teksti:
Kari Martiala
//
Kuva:
Kari Martiala

Finnlines juhli 75-vuotista taivaltaan

Finnlinesin 75-vuotisjuhlien juhlapaikkana toimi varustamon uuden laivasarjan keskimmäinen alus, Finneco II.

Finnlinesin 75-vuotisjuhlat juhlat koettiin Helsingin Eteläsatamassa 20 syyskuuta 2022. Finneco II herätti kaupunkilaisissa kiinnostusta, sillä rahtialuksia nähdään vain harvoin Helsingin keskustan satamissa. Tilaisuuteen osallistui 1300 kutsuvierasta.

Laivan pääkannella järjestettyyn iltajuhlaan saapui monia pitkään yrityksen palveluksessa toimineita konkareita, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Tunnelma oli viileästä illasta huolimatta lämmin.

Moni juhlavieras yllättyi uuden rahtialuksen koosta, alus on 30 metriä pitempi kuin samalla paikalla normaalisti kiinnittyvä Siljan Serenade. Finneco on myös kaksi metriä Siljan alusta leveämpi.

Yhtiö aloitti toimintansa kuudella vanhalla höyrylaivalla vahvistaakseen Suomen kauppalaivastoa vuonna 1947. Nykyään Finnlinesilla on 23 aluksen laivasto, joista peräti 20 purjehtii Suomen lipun alla.

Finnlines on kokonaan Grimaldi-konsernin omistama, joka on yksi maailman suurimmista roro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Grimaldi-konserni investoi laivastoonsa, innovatiivisiin ratkaisuihin ja kestävään teknologiaan ja osallistuu merenkulun tutkimukseen ja kehitykseen.

Kesällä 2022 Finnlines kasvatti laivastoaan ja lisäsi meriyhteyksiään tuomalla liikenteeseen kolme uutta Eco-luokan hybridiroroalusta. Finneco-laivat liikennöivät reitillä

Bilbao–Zeebrugge/Antwerpen–Travemünde–Helsinki/Kotka–Paldiski.

Heinäkuussa 2022 Finnlines laajensi linjaverkostoaan ja avasi reitin Irlannin Rosslaren ja Belgian Zeebrüggen välille. Uusi reitti tarjoaa merkityksellisen yhteyden Irlannin teollisuudelle. Zeebrüggessa tapahtuvan uudelleenlastauksen kautta Suomen, Viron, Saksan ja Espanjan viennille ja tuonnille avautuu yhteys Irlantiin.