Helsingin Satama
02.12.2022 //
Teksti:
Timo Kiiski
//
Kuva:
Helsingin Satama

Asiakastyytyväisyys koronaa edeltävällä tasolla

Helsingin sataman yritysasiakkaiden ja sidosryhmien tyytyväisyys oli syksyllä tehdyn tutkimuksen mukaan hyvällä tasolla. Myös laivamatkustajat ovat tyytyväisempiä kuin jopa koronaa edeltävänä aikana.
 

Niin yritysasiakkaiden, sidosryhmien kuin matkustajienkin tyytyväisyyttä Helsingin Sataman toimintaan mitataan arvosana-asteikolla 1–5 (1 heikko – 5 erinomainen).

– Yritysasiakkaiden ja sidosryhmien antama kokonaisarvosana syyskuussa 2022 nousi 3,94:ään, korkeammalle kuin koskaan aiemmin, kertoo Helsingin sataman markkinointipäällikkö Nina Liljeqvist.

Kyselyssä arvioitiin toimintaa yhden vuoden ajalta. Valtaosa vastaajista on tyytyväisiä sataman toimintaan nykyisellään, kaikkien erikseen arvioitujen tekijöiden onnistumiskeskiarvossa, 3,62, oli pientä pudotusta edelliseen vuoteen (-0,07).

– Vahvuuksina koetaan hyvä ja sujuva yhteistyö, asiakaslähtöinen palvelukehitys, vastuullisuus, kestävä kehitys ja avoimuus. Olemme onnistuneet myös tiedottamisessa ajankohtaisista asioista ja toiminnassamme sosiaalisessa mediassa.

Kehittämisen varaa nähdään edelleen liikennejärjestelyissä, varsinkin ahtaiden alueiden keskustasatamissa.

– Pitäisi yhtenäistää porttijärjestelmiä ja päästä eroon pullonkauloista Helsingin keskustaan mentäessä. Tämä on hieman ikuisuusongelma vuodesta toiseen, Liljeqvist myöntää.

Helsingin satamista lähtevien matkustajien kokonaistyytyväisyys on tänä vuonna korkeammalla tasolla kuin ennen koronaa.

Marika Pauli
– Helsingin satamista lähtevien matkustajien kokonaistyytyväisyys on tänä vuonna korkeammalla tasolla kuin ennen koronaa, matkustajapalveluiden kehittämisestä vastaava päällikkö Marika Pauli toteaa tyytyväisenä.

– Vuoden 2022 keskiarvo lokakuuhun saakka onkin vahva 4.13 (1 heikko – 5 erinomainen). Esimerkiksi Olympiaterminaalin lähtöaulaan luotiin keväällä 2022 uusi ilme merinäköaloineen ja palveluineen, ja tulokset näkyvät kasvaneena asiakastyytyväisyytenä, iloitsee Helsingin Sataman matkustajapalveluiden kehittämisestä vastaava päällikkö Marika Pauli.

– Kasvavat matkustajamäärät vaativat meitä kiinnittämään erityishuomiota tilojen ylläpitoon ja esimerkiksi siisteysasioihin. Palveluiden puolella matkustajia on myös huomioitu laajentamalla kahvila- ja ravintolapalveluiden aikatauluja useissa terminaaleissa. Tärkeää olisi kuitenkin saada matkustajien ohessa myös kaupunkilaiset käyttämään ravintolapalveluitamme, Pauli korostaa.

Helsingin satamien matkustajien tyytyväisyysmittauksen teki tutkimustoimisto Red Note. Yritysasiakkaiden ja sidosryhmien tyytyväisyyttä mittaa konsultti- ja tutkimusyhtiö Innolink.