Matkustajaliiketoiminnan liiketoimintajohtaja

Helsingin Satama on yksi Euroopan vilkkaimmista matkustajasatamista ja Suomen ulkomaankaupan pääsatama. Helsingin Satama Oy luo sujuvat puitteet niin merimatkailulle kuin rahtiliikenteelle sekä kehittää satamatoimintaa ja sitä tukevia palveluita yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa. Visionamme on olla maailman toimivin satama. Tuloksellisuus, vastuullisuus ja yhteistyö ohjaavat kaikkea toimintaamme. Edessä on yksi sataman suurimmista kehitysaskeleista, 10 vuotta kestävä kehittämisohjelma, jossa keskustasatamien toimintoja keskitetään ja Länsisatamaa rakennetaan lähivuosien aikana.

Haemme nyt työkaveriksemme ja johtoryhmämme jäseneksi

Matkustajaliiketoiminnan liiketoimintajohtajaa

Liiketoimintajohtajana johdat matkustajaliikenteen tulosvastuullista yksikköä, joka vastaa matkustajalaivaliikenteen operoinnista, turvallisuudesta, matkustajakokemuksesta ja -palveluista matkustajasatamissa. Vastuullasi ovat b2b- ja b2c-asiakaskokemus, asiakkuuksien hallinta, palvelujen tuottaminen ja kehittäminen, sekä luonnollisesti oman yksikkösi tuloksellisuus, henkilöstötyytyväisyys, osaamisen johtaminen ja kehittäminen. Olet Helsingin Sataman johtoryhmän jäsen ja osallistut siten koko yhtiön johtamiseen ja kehittämiseen. Raportoit tehtävässäsi toimitusjohtajalle.

Pääset mukaan kiinnostavaan vaiheeseen näköalapaikalle auttamaan matkailun palautumista pandemiasta sekä samalla kehittämään sataman infrastruktuuria ja palveluja pitkäjänteisesti. Matkustajaliiketoiminnan johtajana Helsingin Sataman kehittämisohjelma 2030 kytkeytyy hyvin olennaisesti vastuualueellesi ja tulet omistajan roolissa ohjaamaan merkittäviä osia tulevan investointiohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta.

Menestyäksesi tehtävässä odotamme Sinulta

  • Vahvaa kokemusta ja osaamista liiketoimintajohtamisesta
  • Näyttöjä tuloksellista organisaation ja henkilöstön johtamisesta ja kehittämisestä sekä kokemusta kehityshankkeiden määrätietoisesta ja menestyksekkäästä johtamisesta
  • Asiakaslähtöistä asennetta ja ongelmanratkaisukykyä
  • Kykyä strategiseen ja ajatteluun ja kokemusta strategiatyöstä
  • Tuloshakuisuutta, aktiivista vastuun kantamista ja kykyä tehdä päätöksiä
  • Erinomaisia johtamis- ja yhteistyötaitoja, johon liittyy kyky innostaa ja välittää positiivista asennetta ja toimia rakentavasti yhteistyössä monenlaisten sidosryhmien kanssa
  • Vahvoja viestintä, vaikuttamis- ja neuvottelutaitoja
  • Odotamme Sinulla tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä kykyä kommunikoida sujuvasti suomeksi ja englanniksi.
  • Matkustamisen ja logistiikan toimialaan liittyvä aikaisempi kokemus on tehtävässä eduksi.

Tarjoamme Sinulle 

poikkeuksellisen laaja-alaisen kehitysnäkymän ja mahdollisuuden olla omalta osaltasi vaikuttamassa Helsingin vetovoimaisuuteen ja kilpailukykyyn Itämeren alueen metropolien välisessä kilpailussa.

Kiinnostuitko?

Jätä hakemuksesi täyttämällä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si 26.1.2022 mennessä.
Lisätietoja tehtävästä antavat toimitusjohtaja Ville Haapasaari, 14.01. klo 14–16 ja 19.01. 10–12, puh. 040 709 8798 ja MPS-konsultti Jaana Jaatinen, puh. 020 746 9690. Rekrytointi toteutetaan yhteistyössä MPS-Yhtiöiden kanssa.

Lue lisää ja jätä hakemuksesi täällä.