Olympiaparkki toimii 4. lokakuuta alkaen vain etukäteisvarauksella – hinnat laskevat 15 %

29.09.2022
Uutiset
Opastekyltit Tukholmaan ja Olympiaparkkiin.

Helsingin Sataman Olympiaterminaalin yhteydessä sijaitsevan Olympiaparkin toiminta muuttuu – pysäköintipaikat varataan jatkossa aina etukäteen verkossa, mikä tarjoaa laivamatkustajalle sujuvuutta ja mielenrauhaa. Samalla pysäköinnin hintaa lasketaan, jotta matkustajilla on matala kynnys tutustua palveluun. Tarjolla on myös latauspaikkoja sähköautoille. 

Eteläsataman Olympiaterminaalilta on päivittäinen matkustajalaivayhteys Tukholmaan. Terminaalia käyttävät Silja Linen alukset MS Symphony ja MS Serenade. Olympiaparkki sijaitsee terminaalin pohjakerroksessa, joten pysäköinti ja matkalle lähtö on mahdollisimman sujuvaa. 4. lokakuuta 2022 alkaen pysäköintipaikka pitää varata etukäteen verkossa osoitteessa www.satamaparkki.fi.

– Meiltä on kovasti toivottu, että pysäköintipaikan voisi myös Olympiaparkista varata etukäteen, samaan tapaan kuin Länsisataman Satamaparkkitalosta. Nyt se toive toteutuu, kertoo matkustajapalveluiden kehittämisestä ja kiinteistökehityksestä vastaava päällikkö Marika Pauli Helsingin Satamasta. 
– Olympiaparkki tarjoaa laivamatkustajille mahdollisuuden jättää auto matkan ajaksi terminaalin omaan pysäköintihalliin. Hallissa on kuitenkin vain 73 paikkaa, joten se ei ole suuren suuri ja matkustuksen huippusesonkina kysyntää olisi enemmänkin. Nyt käyttöönotettava etukäteisvaraus tuo matkustajalle mielenrauhaa: varauksen tehdessään voi olla varma, että omalle autolle tilaa riittää, eikä tarvitse huolehtia mistä paikan saa ja ehtiikö laivaan.

– Pysäköinnissä käytetään hyväksi rekisterikilpien automaattista tunnistusta sisään ajettaessa. Etukäteisvarauksen tehnyt matkustaja saa ajaa suoraan pysäköintihalliin valitsemalleen vapaalle paikalle, eikä ulosajossakaan tarvita mitään pysäköintilippujen esittämistä, Pauli kertoo hallin nopeista käytännöistä. 

Parkkihallissa on juuri valmistunut mm. energiatehokkuutta, viihtyisyyttä ja opasteita parantanut remontti. Samalla saatiin käyttöön myös 9 sähköauton latauspaikkaa, joissa auton voi ladata uusiutuvalla sähköllä.  Lataukseen tarvitaan Virta-sovellus ja lataus voidaan aloittaa joko Helen tai Virta-lataustilillä. 
–  Hallissa on siis tarjolla peruspysäköinnin lisäksi myös Basic+ -paikkoja, joilla matkustaja voi ladata sähköautonsa merimatkan aikana.

Vihreä opastekyltti, jossa on kirjain D sekä pistokkeen kuva.
Sähköautojen latauspisteet sijaitsevat Olympiaparkin D-osassa, jonka tunnistaa vihreästä väristä. Yhdeksällä latauspaikalla autot ladataan uusiutuvalla sähköllä.

–  Toivomme matkustajien tutustuvan palveluumme ja saavan siitä positiivisia kokemuksia, kertoo Pauli.  
–  Etukäteisvarauksen käyttöönoton yhteydessä laskemme Olympiaparkin pysäköinnin hintaa 15 % verrattuna entisiin hintoihimme, tai esimerkiksi sataman ulkopysäköintialueen hintoihin Makasiiniterminaalin luona. 

Olympiaparkissa on tarjolla Tukholman risteilylle lähteville sopiva 47 tunnin pysäköintipaketti, mihin voi tarvittaessa hankkia myös lisävuorokausia, jos naapurimaassa viihtyykin pidempään. Kun pysäköinnin varaa hyvissä ajoin etukäteen, on sujuvaa ja edullista lähteä risteilylle.

TUTUSTU PALVELUUN JA VARAA PYSÄKÖINTI ETUKÄTEEN

Helsingin Sataman pysäköinnin operatiivinen kumppani on AimoPark, joka hoitaa mm. Länsisataman Satamaparkkitalon ja Olympiaparkin päivittäistä toimintaa.
Kyselyt ja muutokset varattuihin pysäköinteihin vähintään 12 tuntia ennen pysäköinnin alkamista: 
Aimo Parkin asiakastuki
p. +358 207 812 461
email: info@satamaparkki.fi

Olympiaparkin mahdollisesti täyttyessä pitkäaikaista maksullista pysäköintitilaa löytyy myös mm. Makasiiniterminaalin viereiseltä ulkopysäköintialueelta. Sieltä on n. 500 m matka Olympiaterminaalille.