Helsinki Biennaali tuo Sama meri -teeman myös Länsiterminaali 2:een

10.06.2021
Uutiset
Länsiterminaali 2:ssa taiteija EGSin teos Eilisen huomisen saaristo.
Helsingin Länsisataman terminaali T2:n tuloaulassa voi kesällä 2021 ihailla graffititaiteilija EGSin teosta Eilisen ja huomisen saaristo.

Kansainvälinen kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaali tuo 12.6.–26.9.2021 korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin.  Mukana tekemässä ja tukemassa elämyksellistä tapahtumaa on myös Helsingin Satama.  Sama meri -teema muistuttaa, että olemme kaikki toisistamme riippuvaisia. Myös ympäristökriisin edessä elämme ja toimimme saman meren rannoilla.

Helsingin Länsisataman terminaali T2:n tuloaulassa voi kesällä 2021 ihailla graffititaiteilija EGSin (s. 1974) teosta Eilisen ja huomisen saaristo. Teos on toteutettu Helsingin Sataman ja Helsinki Biennaalin yhteistyönä tavoitteena kutsua Helsinkiin saapuvat matkustajat tervetulleiksi Helsinki Biennaaliin.

Länsisatamassa nähtävillä oleva teos kokoaa yhteen kahdeksan saarta, joiden suuremmat versiot levittäytyvät eri puolelle Helsinkiä osana Helsinki Biennaalia. EGSin teos lähestyy Helsinkiä historian ja tulevaisuusnäkymien kautta ja koostuu kahdeksasta kadonneisiin tai mahdollisiin tulevaisuuden saariin viittaavasta veistoksesta.

Helsinki Biennaalissa nähtävillä olevista veistoksista viisi sijaitsee paikoilla, joilta on kadonnut veden ympäröimä saari kaupungin rakentamisen myötä. Näistä saarista meitä muistuttavat enää katujen ja kaupunginosien nimet, kuten Laukkasaarenkatu ja Sompasaari. Kolme veistosta kuvaa mahdollisia tulevaisuuden saaria, jotka syntyvät merenpinnan kohotessa rajusti. T2 terminaalissa voi nähdä kaikki kahdeksan saarta kerralla pienemmässä koossa.

Biennaalielämys jatkuu heti terminaalin ulkopuolella, jossa sijaitsee yksi EGSin suurista saariveistoksista.

Länsiterminaali 2 ulkopuolella yksi EGSin saariveistoksista.
Yksi EGSin suurista saariveistoksista Länsiterminaali 2 edessä.

Graffititaiteilija EGSin ura alkoi 1980-luvun puolivälin jälkeen Suomen ensimmäisen graffitiaallon innoittamana. Teoksellaan Helsinki Biennaalissa EGS jatkaa aiemmasta tuotannostaan tuttuja kartta-aiheitaan.

Ensimmäisen Biennaalin päätapahtumapaikka on Vallisaari


Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Se esittelee 40 kuvataiteen huippua sekä Suomesta että maailmalta. Taiteilijat on kutsuttu luomaan Vallisaareen uusia paikkasidonnaisia ja väliaikaisia teoksia tai esittämään olemassa olevia teoksia, jotka asettuvat vuoropuheluun saaren kanssa.

Meri liittyy olennaisesti myös biennaalin päätapahtumapaikkaan, Vallisaareen, joka on historialtaan ja luonnoltaan ainutlaatuinen merilinnoitus Helsingin edustalla.

Sama Meri – yhteydessä kaikkeen

Ensimmäisen biennaalin nimi, Sama meri, muistuttaa siitä, että kaikki on yhteydessä kaikkeen ja siksi toisistaan riippuvaista. Olemme ympäristökriisin edessä saman meren rannoilla. Mutta samalla tavoin kuin meri on erilainen eri paikoissa ja eri hetkinä, ovat myös kriisin vaikutukset eri puolilla maailmaa, eri ihmisille ja eri lajeille hyvin erilaiset.
Tässä haastavassa ajassa ihmisillä on suuri kaipuu taide- ja kulttuurielämysten äärelle. Tuokoon biennaali kaupunkilaisille ja kaikille vierailijoille toivoa, iloa ja valoa.

Lisätietoja:
Senior PR Manager Leena Karppinen
Helsinki Marketing
+358 40 334 6384