Kaupunkipyörät ja sähköpotkulaudat helpottavat myös matkailijoiden liikkumista Helsingissä

31.03.2022
Liikenneyhteydet
Keltainen kaupunkipyörä.

Helsingissä liikkuvaa matkailijaa ilahduttavat tänäkin kesänä joukkoliikenteen ja taksien lisäksi myös yhteiskäyttöiset kaupunkipyörät ja sähköpotkulaudat. Ne ovatkin helppoja ja ympäristön kannalta kestäviä liikkumistapoja. 

Kaupunkipyöräkausi alkaa kaupungissa 1. huhtikuuta ja kestää lokakuun loppuun. 

Helsingissä ja Espoossa on käytössä yhteinen pyöräjärjestelmä ja kaupunkipyöräilijän käytössä on yhteensä lähes 4 600 pyörää ja 460 pyöräasemaa. Asemia löytyy myös niin Länsisatamasta, Katajanokalta kuin Eteläsatamastakin, aivan matkustajaterminaalien läheisyydestä. 

Katso pyöräasemien sijainnit kartalla.  
Lue lisää kaupunkipyöristä. 

Sähköpotkulautojen käyttöön uusia pelisääntöjä 

Sähköpotkulaudan pysäköintimerkki.
Sähköpotkulautojen pysäköintipaikan tunnistaa tästä liikennemerkistä.

Länsiterminaali 2:n sekä Katajanokan terminaalin ja Olympiaterminaalin luota löytyy lähiviikkoina myös pysäköintipaikat yhteiskäyttöisille sähköpotkulaudoille. Niille voi jättää kaikkien kaupungissa toimivien sähköpotkulautayritysten lautoja. 

Helsingin kantakaupungin alueella sähköpotkulautojen käyttöehdot uudistuivat alkavalle kaudelle ja samoja sääntöjä sovelletaan myös sataman alueilla. Tavoitteena on vähentää sähköpotkulautailusta aiheutuvia haittoja. Käyttöön otetaan mm. sähköpotkulautojen omat pysäköintipaikat, nopeusrajoitukset ja fiksun pysäköinnin todistaminen. 

Lue uusista käyttöehdoista lisää.